Vissza a kezdőlapra: http://gorbem.hu/VJ/VJ.php
A találkozónk Bakóné Ágira való megemlékezéssel
kezdődött. Néma felállással tisztelegtünk emléke előtt.
Új tagokat köszöntöttünk Dr.Lőrincné
Varga Erzsébet és Szabóné Gólya Irén személyében,
akik a következő év elejétől lesznek nyugdíjasok.
Ezen a találkozón köszöntöttük azokat a tagjainkat,
akik a július 1-e és december 31-e között tartják
névnapjukat. Több édes és sós sütemény került az ünnepi asztalra. Előkerült
néhány kisüsti pálinka és házi bor is. A jó hangulatú beszélgetésbe az
iskolavezetése is bekapcsolódott.
Fényképek a találkozónkról:
Több süti is sikert aratott tagjaink között. Ezek
közül a diós-kávés sütemény
receptjét itt láthatjuk:
Hozzávalók:
A tésztához
6 tojás
15 dkg kristálycukor
4 evőkanál liszt
15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
A krémhez
3 evőkanál liszt vagy 1 kanál
liszt + 1 vanília puding
1 evőkanál őrölt kávé vagy
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
18 dkg porcukor
6 evőkanál darált dió
A tetejére
15 dkg étcsokoládé és 5 dkg
margarin vagy
darált dió
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével
kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral összekeverjük. A lisztbe
belekeverjük a diót, a sütőport és egy csipet sót.
2. A habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele
óvatosan, majd a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe (30*30 cm)
simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig
sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a
tepsibe.
3. A tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, és a vaníliás
cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük, beleöntjük a kávét, majd
félretesszük hűlni.
4. A margarint a porcukorral összekeverjük, majd a kihűlt
krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól
felhabosítjuk, végül belekeverjük a diót. Egyenletesen rákenjük a tésztára.
5. A margarint a csokoládéval vízgőz felett
megolvasztjuk, ráöntjük a krém tetejére és szépen
elsimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni, majd hosszúkás szeletekre vágjuk. Lehet
dióval is megszórni.