Vissza a kezdőlapra: http://gorbem.hu/VJ/VJ.php

 

A találkozónk Bakóné Ágira való megemlékezéssel kezdődött. Néma felállással tisztelegtünk emléke előtt.

 

Új tagokat köszöntöttünk Dr.Lőrincné Varga Erzsébet és Szabóné Gólya Irén személyében, akik a következő év elejétől lesznek nyugdíjasok.

 

Ezen a találkozón köszöntöttük azokat a tagjainkat, akik a július 1-e és december 31-e között tartják névnapjukat. Több édes és sós sütemény került az ünnepi asztalra. Előkerült néhány kisüsti pálinka és házi bor is. A jó hangulatú beszélgetésbe az iskolavezetése is bekapcsolódott.

 

Fényképek a találkozónkról:

 

 

 

 

 

 

 

 

Több süti is sikert aratott tagjaink között. Ezek közül a diós-kávés sütemény receptjét itt láthatjuk:

 

Hozzávalók:

 

A tésztához

6 tojás

15 dkg kristálycukor

4 evőkanál liszt

15 dkg darált dió

1 csomag sütőpor

A krémhez

3 dl tej

3 evőkanál liszt vagy 1 kanál liszt + 1 vanília puding

1 evőkanál őrölt kávé vagy 1 dl erős Nescafe (ez utóbbi a jobb)

1 csomag vaníliás cukor

25 dkg margarin

18 dkg porcukor

6 evőkanál darált dió

A tetejére

15 dkg étcsokoládé és 5 dkg margarin vagy

darált dió

 

1.     A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és egy csipet sót.

2.     A habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan, majd a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe (30*30 cm) simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a tepsibe.

3.     A tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük, beleöntjük a kávét, majd félretesszük hűlni.

4.     A margarint a porcukorral összekeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól felhabosítjuk, végül belekeverjük a diót. Egyenletesen rákenjük a tésztára.

5.     A margarint a csokoládéval vízgőz felett megolvasztjuk, ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni, majd hosszúkás szeletekre vágjuk. Lehet dióval is megszórni.